Barcelona +Sostenible

logo BArcelona + SostenibleAgenda 21 és una expressió encunyada a la Cimera de la Terra (Rio, 1992) per referir-se al Pla d'Acció que els estats haurien de portar a terme per transformar el model de desenvolupament actual, basat en una explotació desigual i desproporcionada dels recursos naturals , en un nou model de desenvolupament sostenible, és a dir, durador en el temps, eficient i racional en l'ús dels recursos, i equitatiu en els beneficis.

En aquest document final de les Nacions Unides es reconeixia tant la responsabilitat de les ciutats com la seva capacitat de transformació.

Avui, més de 5.000 ciutats de tot el món estan elaborant les seves Agendas 21 locals, a través de mecanismes de participació de la comunitat local, per tal d'establir objectius compartits per contribuir localment al desenvolupament sostenible de la societat planetària.

Les Agendas 21 locals són una bona concreció de la vella màxima ecologista "pensar globalment i actuar localment".

Barcelona ha estat una de les ciutats més actives en aquest moviment animant a entitats, col·lectius i ciutadans a participar activament en una experiència interessant per analitzar i compartir.

L'Agenda 21 Local, a Barcelona, es concreta en el programa Barcelona+Sostenible.

El marc de referència per al període 2012-2022 consensuat per prop de 1.000 organitzacions de la ciutat és el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Informació: Barcelona +Sostenible

Nechi Group

Nechi Group

 

Contacte

 Barcelona

 Carrer Entença, 95, 5º Planta

 +34 93 215 31 95

info@nechigroup.com